Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Slog man med stekpanna – döms till fängelse

Först fick en man en tallrik i huvudet, sedan blev han slagen med en stekpanna flera gånger och till sist ett bord.

Nu har den 32-årige gärningsmannen dömts till fängelse.

Fyra personer, inklusive 32-åringen och den misshandlade mannen, hade fest i stuga i Åre kommun i januari. Det blev gräl mellan de två sistnämnda. Det slutade med att 32-åringen kastade en tallrik i huvudet, slog mannen med en stekpanna och också använde ett bord för att slå honom med.

Alla utom en i stugan hade druckit alkohol och enligt domen har tre stycken berättat att 32-åringen tagit ett så kallat "hästviagra-piller" den aktuella kvällen.

32-åringen anses vara skyldig till misshandel.

I samband med det hotade han också samme man med repressalier om han skulle anmäla misshandeln till polisen.

Mannen döms även för försök till våld mot tjänsteman för en händelse som inträffat på hösten för ett år sedan. Han vägrade då betala för en taxiresa. När taxichauffören gick efter mannen måttade han ett slag med knytnäven, men missade och snuddade bara kinden.

32-åringen dömdes för försök till våld för tjänsteman.

Han dömdes i mars 2008 till fängelse för likartad brottslighet och frigavs då det återstod en och en halv månad av strafftiden. Annan påföljd än fängelse är inte aktuellt den här gången skriver tingsrätten och dömer mannen till åtta månaders fängelse.