Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Slog kvinna rakt i ansiktet så hon blödde

Mannen gav kvinnan ett slag rakt i ansiktet så hon började blöda men säger i förhör till polisen att det inte var blod utan soja.

Annons

Det var i juni i år som en man och en kvinna började bråka när de skulle lägga sig för att sova. Mannen började dra kvinnan ur sängen och slå henne med flera knytnävsslag i ansiktet. Kvinnan har i nödvärn slagit mannen tillbaka, men inget som gett några skador. Mannen säger i förhör att han slog kvinnan för att freda sig och kunde inte se att det blev några skador i hennes ansikte. Det som ser ut som blod på polisens fotografier tror mannen är soja, som hamnat på golvet vid ett annat tillfälle.

Tingsrätten väljer att tro på kvinnans berättelse och dömer mannen till 60 timmars samhällstjänst. Han ska även betala ett skadestånd på 14 144 kronor till den misshandlade kvinnan.