Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Slingrigt värre på ormmässa

Under lördagen så hölls länets första ormmässa i Östersund. Det är faktiskt den första mässan för reptiler över huvud taget norr om Sala.

– Vi är fyra personer som föder upp majsormar här i Östersund. Jag brukar alltid försöka åka på någon av de större reptilmässorna men i år blev det inte av så då startade vi en egen här i Östersund.

Målet var att det skulle komma 100 personer på besök på mässan där det fanns möjlighet att få klappa och hålla både majsormar och en kungspyton.

– Vissa stunder har det varit riktigt många här, men vi når nog inte riktigt vårt mål på hundra besökare. Modigast på att klappa och hålla i ormarna har barnen varit, säger arrangören Carina Edqvist-Berglund.

Majsormar lämpar sig bra som "förstaorm" menar arrangörerna Mia Eriksson och Torbjörn Alke som själv har ett tiotal ormar hemma samt föder upp för försäljning.

– Alla ormar har verkligen en helt egen personlighet, avslutar Carina Edqvist-Berglund.

Planen är att hålla en mässa även nästa år, fast då i större format.