Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Slimma landstinget!

Återigen blir det kris inom länets hälsocentraler då även dom måste spara eftersom landstings­skatten och statsbidragen inte räcker till att driva landstingets alla verksamheter.

Redan i dag går cirka 93–95 procent av landstingets inkomster till sjukvården. Att avskeda några doktorer är enligt min mening inte rätt väg att gå.  Självklart skall administrationen slimmas och krympas så mycket som är vettigt.  Likaså den politiska organisationen.

Sedan måste alla andra verksamheter nagelfaras. Länsutveckling, länskultur, internationellt arbete, kollektivtrafik, länssjukhus, ja överallt måste man ”vända på stenarna” för att komma åt onödiga ekonomiska läckor. Kanske det bästa är att minska antalet hälsocentraler i Östersund. 

Min dröm är att du och jag själva skall få bestämma vilken sjukvårdskontakt vi vill ha. Det måste inte vara en stor hälsocentral utan ofta skulle det duga med en specialutbildad distriktssköterska eller en doktor med en liten mottagning. Sossarnas envishet med fullutrustade hälsocentraler fungerar inte längre då det är för kostsamt.

Folkpartiets och alliansens lösning kallar vi hälsoval.  Vårt ide är att en hälsocentral kan vara allt från en doktorsmottagning med doktor och sköterska till en fullutrustad anläggning med nästan operationskapacitet. Dessa våra idéer har stött på hårdnackat motstånd från sossar, vänsterpartister och miljöpartister som känner att då tappar dom kontrollen över sjukvården och därmed makten över våra skatter.

I vårt län har alltid socialdemokraterna och deras allierade bestämt hur vi medborgare skall förhålla oss till sjukvården. Det har vi inte fått göra själva.

Finn Cromberger (FP), landstingskandidat

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel