Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Slentrianrösta inte på (S)

Margareta Winbergs (S) politiska comeback och valberedningens förstahandsval på landstingslistan måste kännas som ett dråpslag för Robert Uitto, inte minst efter hans långa Eriksgata som självutnämnd regionråd och toppkandidat i valet 2014.

Jag förvånas när en så erfaren politiker som Margareta Winberg villkorslöst deklarerar sitt stöd för landstingets nuvarande organisation och löfte om att inga chefstjänster ska sägas upp trots illröda siffror. Man häpnar även över socialdemokraternas glorifierade självbild som bygger på att det är alltid någon annans fel när det fallerar. Är det för att dölja partiets tillkortakommanden?

Sossarna har under 92 års styre köpt sig makt och lojalitet genom att exempelvis låta teckna avtal som möjliggör att 134 högavlönade chefer oavsett om det finns arbetsuppgifter eller inte kan gå kvar år efter år i en så kallad "skyddad verkstad" med bibehållen lön fram tills pension. En oförsvarbar merkostnad som handlar om åtskilliga miljoner årligen. Pengar som tillhör sjukvården.

Jag hoppas att väljarna i höstens val inte slentrianröstar utan väljer personer med ambition att skapa en organisation anpassad till verksamhet – och inte tvärtom.

Den goda sjukvård som erbjuds är i första hand personalens förtjänst och inte politikernas.

Hans Wessén, Östersund