Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Slätstruket och trist

/
  • Malin Åkerman och Vince Vaughn spelar präktigt kärlekspar i trista komedin ”Trubbel i paradiset”.Foto: John Johnson

Trubbel i paradiset

Biostaden

Originaltitel: Couples retreat

Genre: Komedi

Med: Vince Vaughn, Jason Bateman, Malin Åkerman med flera

Regi: Peter Billingsley

Speltid: 1 tim 53 min

Censur: Barntillåten

Annons

Betyg: 2 ”Trubbel i paradiset” är den perfekta dejtfilmen – om du dejtar någon som du vill ha ut ur ditt liv så fort som möjligt. Den är inte bara dålig, den är dålig på ett sådant sätt att den får dig att tappa tron på så mycket som du tidigare hållit mycket högt, som kärlek, solsemestrar, Vince Vaughn och inte minst dejtfilmer.

Här har vi fyra par som reser till en sorts korsning av ”In treatment” och ”Paradise hotel” – en tropisk ö som i stället för tequilamaraton erbjuder äktenskapsrådgivning. Typgalleriet, alltså dem vi förväntas sympatisera med, är en som tjatar, en som är skild, några som inte har sex, en som är otrogen och en som... tjatar. Jag har sällan sett en mer gråbrunt slätstruken samling rollfigurer och har redan glömt vem som var vad.

Värst av allt är att ”Trubbel...” aldrig kan bestämma sig för vilket budskap den vill leverera: att det är skoj när Vince Vaughn blir jagad av hajar eller att livslång trohet är det finaste som finns på jorden och i himlen. Man väntar sig en gräddtårta men får en moralkaka. Vill ni se Malin Åkerman med kärleksproblem i solen och dessutom skratta – hyr ”Heartbreak kid” i stället.

Annons