Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Slåss eller kramas?

/
  • Måns Erlandsson, Olle Strandberg och Patrik Häggström i gruppen Avart dansade för högstadieelever från Kälarne och Bräcke. Foto: Ingvar Ericsson

Tre manliga dansare möter en salong full av högstadieelever. Gruppen Avarts föreställning ”Polare” vill skapa diskussion om vänskap och kroppskontakt killar emellan.

Annons

Tre män springer, brottar, krigar och kramas, kanske sjunger en sång och berättar ett minne om ett äventyr med sin bästa polare.

Måns Erlandsson, Olle Strandberg och Patrik Häggström gör en dansföreställning som ställer frågor: Hur ska killkompisar förhålla sig till varandra? Vad händer om man släpper på sin ”manlighet”? Måste man hålla sig till knuffar och buffar eller är det rent av tillåtet att kramas?

I går dansade de på Folkets hus i Bräcke för högstadieungdomar från Bräcke och Kälarne skolor.

Med föreställningen

”Polare” erbjuds workshops för eleverna på temat ”våga vara fysisk – utan att slåss eller tävla”.

 

– För vår del blir workshopen i morgon fredag (läs i dag, red:s anmärkning), berättar Ursula Vas som är lärare på högstadiet i Bräcke efter föreställningen.

Deltagandet i workshopen är frivilligt, men Ursula Vas utgår från att det inte kommer att bli några problem att fylla 30 tillgängliga elevplatser:

– Jag tyckte föreställningen var väldigt bra och eleverna verkade mycket intresserade. De flesta tog till sig vad det handlade om.

I dansföreställningen ingick små sketcher som visade hur attityder och kroppsspråk från exempelvis tv-spel kan komma igen i ungdomars beteende i verkliga livet:

– Hur vi påverkas av medierna är ett intressant ämne som förtjänar att diskuteras. Det är någonting som vi också kommer att ta upp med eleverna under vår mentorstid framöver, avslutade Ursula Vas.

Annons