Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Släpp matavfallskvarnarna fria

Stockholm har tagit bort förbudet mot att ha en matavfallskvarn under diskbänken som maler ner matrester och spolar ut det i avloppet så det kommer till reningsverket och blir miljövänlig biogas som kan användas som fordonsbränsle.

Det är dags nu att även andra kommuner följer efter och låter människor använda den teknik som finns och kan användas. Varför ska man tvingas ha blöta illaluktande sopor under diskbänken om man kan mala ner dessa sopor? Smutsiga kärl som luktar illa. Det är dags att politikerna vaknar och låter oss vanliga människor inte bara välja skola eller apotek utan även tillåter de som vill att mala ner blöta illaluktande räkskal så det snabbt hamnar i reningsverket där man enkelt kan göra biogas som ersätter oljebaserade bränslen. Släpp matavfallskvarnarna fria.

Göran Annerhall

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel