Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Släpp in oss, vädjar hammerdalsborna

Se, men inte röra. Hammerdal har fått en ny, fin, återvinningscentral, men problemet är att man nästan aldrig kan komma in där med sina sopor.

Hammerdal har fått en ny fin återvinningscentral. Nu ska den bli ännu finare, berättar Sebastian Wallberg som arbetar för Ottossons åkeri och som är en av dem som just nu gör markjobb på återvinningscentralen:

– Vi håller på och förbereder för asfalterarna som snart kommer.

Planen ska alltså asfalteras och bli ännu bättre. Problemet för hammerdalsborna är dock att man för det mesta får stå utanför staketet och titta in, det är sällan öppet. Endast varannan torsdag, under sex timmar, kan den som vill lämna avfall komma innanför grinden. Alldeles för lite, anser innevånarna, problem uppstår när alla måste dit på en gång:

– Det är kanske färre på vintern, men från maj till och med september blir det långa bilköer ända ned till OK/Q8 och E 45 vilket är en stor trafikfara, säger Marian Stranne (M), som skrivit en motion till kommunfullmäktige angående detta.

Hon beskriver hur många har släpvagnar efter bilarna och sträckan, först ned till Sikåsvägen, och sedan de 400 metrarna ned till OK/Q8, blir snabbt upptagna av kön. Trafik som ska passera kan inte mötas och det skapas proppar.

Till motionen har bifogats namnlistor som skrivits på av många. Marian Stranne pekar på att missnöjet bland befolkningen ofta går ut över de anställdas arbetsmiljö:

– Vid flera tillfällen har jag fått höra att personalen fått ta emot ovett från folk, trots att de jobbar hårt och hjälper till så mycket de bara hinner. Det finns också risk att det händer olyckor vid sorteringen, med stressade kunder.