Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Slalomklubben: Arbeten vid anläggningen får vänta

För Ragunda alpina klubb är Eija Dibbas överklagande en rejäl motgång.

Klubben har nyligen återstartats i form av en verksamhet med 65 ungdomar.

– Behovet av en alpin klubb i kommunen finns uppenbarligen, säger Ragunda Alpinas tränare och styrelseledamot Robert Falk.

– Nu i helgen skickar vi fyra tränare till utbildning, barmarksträningen skall igång och vi ska göra inköp av utrustning.

Klubben har även bildat en hoppgrupp som kräver att backen modifieras en del.

Markarbetena för hoppen har avbrutits i väntan på den pågående rättsprocessen.

– Jag ringde till Eija Dibba och vädjade förgäves till henne om att tänka ytterligare ett varv mot bakgrund av de konsekvenser hennes överklagande får, säger Robert Falk.

– Vi kan i värsta fall ställas utan backe i vinter om de tilltänkta nya ägarna backar ur.

– En sån här verksamhet kräver stora investeringar och massor av jobb, och kompetent folk som vill ta över en liten närbacke växer inte på träd.

– Kullstabacken är rena fritidsgården under vintern, och jag menar att backen är en av landets 20 bästa små närbackar.

Vad som skulle ha blivit verkställt om inte överklagan inlämnats är översyn och uppgradering av snökanonsystemet med tillhörande vattenförsörjning samt belysning.Elefantberget AB har redan gjort renoveringsinsatser på serveringslokalen och målat huset utvändigt.

Ragundas kommunalråd Terese Bengard, (S), försäkrar att kommunen kommer att göra allt för att lösa situationen kring försäljningen av Kullstabacken:

– Det är olyckligt att beslutet överklagats men att överklaga är en rättighet som finns.

– Kommunen kommer att göra allt för att lösa situationen så bra som möjligt för företaget som tills vidare får arrendera backen.

Ragundas tillförordnade kommundirektör Bo Svenningson lovar att kommunen ska undersöka hur man kan lösa situationen så att projektet med att uppgradera backen inte behöver sakta ner och att man kan göra de planerade investeringarna.

Den mäklarledda försäljningen av Kullstabacken har skett genom anbud.