Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Slalombacken i Bräcke blir downhillanläggning för cyklister

Bräckes slalombacke, Rönningen, kommer till våren att byggas om till störtloppsbacke för cykel.

– Det här blir en downhilldirtbacke, förklarar verksamhetens frontfigur, Markus Öhlund.

Hur lång banan faktiskt blir är inte riktigt klart, men man kommer att färdas i sick-sack utför backen och med utstickare i skogen.

Arbetet har redan inletts i form av slyröjning i backen, men grävningar och byggen kommer inte till gång förrän till våren och där ska medlemmarna i Bräcke Bikeclubb kunna testa sina gränser.

Bakom projektet står EU i form av ett så kallat leaderprojekt och prislappen bedöms landa på runt 30 000 kronor, av vilka EU svarar för hälften och privata företag resten.

Det skall enligt de ambitiösa planerna byggas både velodromer och hopp, både högre och lägre, samt träinstallationer.

Rönningenbacken kommer att erbjuda flera nedfarter i olika svårighetsgrader med allt från en enkel stig med velodromer till en mera hårdför variant med rejäla hopp och annat svårt.

Förebilden är givetvis Åres downhillanläggning utför Åreskutan, en bana som tre av dem som deltog när projektet presenterades hade åkt både en och flera gånger.

Vad man i dag kan förbanna är att den gamla kommunala slalombacken Rönningen formellt är ett minne blott och därmed även den gamla skidliften, som ju nu hade kunnat komma till nytta igen.

En lösning på uppfartsproblemet bli bli att engagera en fyrhjuling för att dra upp utförsåkarna några kvällar i veckan.