Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Veteranklubben brandsoldaten

Annons

Veteranklubben brandsoldaten har efter en inbjudan besökt Brunflo brandstation och Jämtlands järnvägsmuseum. Det blev två mycket uppskattade besök. Det var tiotalet veteraner som gjorde besöken. På brandstationen tog brandchef Gunnar Ekqvist emot och visade runt. Fast brandstationen är liten har man ändå lyckats utnyttja de utrymmen som finns på ett bra sätt, ansåg besökarna. Allting var trevligt och fint ordnat. I garaget finns plats för fyra fordon och där finns i dag tre och ett fjärde är på gång. Även om ett nedläggningshot finns även för Brunflo räddningstjänst vill man ändå satsa på ett terrängfordon, menade Gunnar.

Han berättade även om brandstationens utveckling sedan den första stationen byggdes. Den inrymdes först i ett hus intill polisstationen vid nuvarande Brunflo centrum. Efter en tid flyttade man till ett plåtförråd vid Rissnavägen. Till slut kunde en ny brandstation byggas nere vid E 14 vid infarten till samhället. Efter en rundvandring i stationen blev det dags för kaffe med dopp. Efter ytterligare givande samtal åkte alla ner till Brunflo station och till det under förra året invigda järnvägsmuseet. På grund av ekonomiska svårigheter har man där inte kunnat fullfölja den satsning man tagit fram men det blev ändå en visning.

Under ledning av föreningens ordförande Bror Halvarsson och museichefen Sven Jernberg fick besökarna en inblick i vad som är på gång och hur man tänkt sig fortsättningen. Redan den 14 juni har man tänkt öppna museet och då hoppas man att det mesta ska vara klart. Det finns många intressanta föremål att titta på och mera lovade man att det ska bli. Ställverket är från 1915 och stationen från 1916. Besökarna kunde vid uppbrottet tacka för två trevliga visningar.

Mer läsning

Annons