Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Veteraner på kul resa

/
  • Aldrig har så många fotografer plåtat de gamla stjärnorna från Myssjö och Oviken, med förstärkningar från bland annat centralorter som Börtnan, Rörön och Sveg.
  • En del fotografer missbedömde nog Myssjöspelarnas klass…
  • Härjedalingarna Sten Olof Hoflin och Bror Norberg bekantade sig med legendariske Kurre Hamrin, som lagt handen på statyns Nacka Skoglund.

Myssjös fotbollsveteraner med förstärkning gjorde sin årliga resa till Stockholm i samband med Råsundas sista landskamp – i fortsättningen är det alltså Friends arena. Många tyckte det var kul att vara på gravölet, men matchen som sådan var knappast historisk.

Annons

Om nu inte matchen föll alla på läppen så blev det däremot blev kul vid det traditionella besöket vid Nackastatyn, alltså statyn till minne av Lennart Nacka Skoglund. Strax efter skulle nämligen både svenskar och brassar från VM-finallaget 1958 komma. Många intresserade var på plats och de yngsta autografjägarna frågade en del jämtar: "Var du med i silverlaget 1958?"

Lika kul blev det när Myssjögänget formerade sig för fotografering med kommandot silverlaget – fotografering. Till och med närvarande proffsfotografer förevigade veteranerna, som nog aldrig haft så många kameror mot sig. Så småningom insåg nog de flesta att bildobjekten spelat på litet lägre nivå…

Så småningom kom de svenska 58-orna och även brassarna. Men den stora stjärnan Pelé uteblev. Agenterna såg inget inkomstbringande i en löjlig posering vid en staty.

Annars bestod Stockholmsresan av sedvanlig cateringmiddag hos exjämten och A-fyringen Lennart Ivarsson på Söder.

Thord Eric Nilsson

Mer läsning

Annons