Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Västjämtlands folkmusikförening

Västjämtlands folkmusikförening har haft årsmöte med Hans Runsten som mötesvärd. Föreningens uppgift är bland annat att levandegöra folkmusik med anknytning till Västjämtland.

Annons

Föreningens spelmanslag har under året träffats för spelövning 27 gånger och framträtt inför publik vid 19 tillfällen. En höjdpunkt var ”Västjämtarnas” medverkan i en tv-sänd gudstjänst i Undersåkers kyrka på försommaren.

Den återkommande höstliga spelträffen anordnades på Sällsjögården med Johan Vestrum och Kjell-Erik Eriksson som spelledare och med god anslutning av spelkvinnor och -män från Norge och Sverige. I anslutning till spelträffen anordnades ett välbesökt musikkafé. På Ocke bygdegård  arrangerades också ett musikkafé i november.

Årsmötet utsåg följande styrelse: Lennart Ocklind, ordförande, Sewald Allmin, kassör, Karin Osterman, sekreterare, Nils-Eric Nilsson och Elin Östberg, ledamöter, samt John Mattsson, suppleant. Revisorerna Ingmar Fredriksson och Per Wiklander omvaldes. Ingmar föredrog revisionsberättelsen i humoristisk visform till eget ackompanjemang. Spelledare är Sewald Allmin, Per-Anders Östberg och Karin Osterman. Årsmötet avslutades med förtäring och en stunds spelning.

 

Mer läsning

Annons