Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vandrarklubben Östersund

Annons

Den 7 april höll Vandrarklubben Östersund sitt årsmöte, traditionellt på Körfältet. Klubbens ordförande hälsade alla varmt välkomna till dagens förhandlingar.

Till presidium för årsmötet utsågs Sven-Åke Eliasson till ordförande och Rolf G. Swedbergh till sekreterare.

Från verksamhetsberättelsen kunde utläsas att även 2008 varit ett aktivt år med många vandringar. Bland annat har man deltagit i Dundertrampet i Strömsund och Borgsjön Runt i Medelpad.

Norge är ett av klubbens favoritmål och där har man deltagit i en av Nordens största vandringar, nämligen Sagamarschen med start på den svenska sidan och med målgång dag 2 och 70 km senare i Stiklestad. Det har också genomförts ett antal vandrarhelger i Trondheim där man gått Tinemarschen, Ormen Lange, Trondheimsmarschen, Ringvemarschen och Tordensköldsmarschen. Andra platser som besökts är Stjördal, Frosta och Levanger.

Klubben har också medverkat i den allians som har genomfört den 1:a upplagan av Frösöluffen där ett drygt 70-tal glada vandrare deltog.

Verksamhetsberättelsen inklusive bokslut lades därmed till handlingarna och styrelsen beviljades ansvarsfrihet.

Följande val för 2009 genomfördes. Till ordförande omvaldes Lennart Karlsson. Övriga ledamöter: Kerstin M. Grahn, Anders Turén, Ruth Holmberg och Sune Persson.

Styrelsesuppleanter: Anna-Karin Larsson och Annette Silfver. Revisorer: Rolf G. Swedbergh och Reijo Piesanen med Sven-Åke Eliasson som ersättare.

Resekommitté: Kerstin M. Grahn, Lennart Karlsson och Rolf G. Swedbergh.

Pressreferent: Rolf G. Swedbergh.

Valberedning: Rolf G. Swedbergh (sammankallande) och Lennart Wilson.

Ombud till Jämtland/Härjedalens Gångförbund: Rolf G. Swedbergh med Reijo Piesanen som ersättare.

Efter valen godkändes upprättat förslag till verksamhetsplan och budget för 2009. Från nämnda plan kan noteras att den 13 juni genomför klubben tillsammans med övriga i den bildade alliansen den andra upplagan av Frösöluffen. Det blir i likhet med 2008 två sträckor, 7 och 5 km. På mångas önskemål sker både start och målgång vid Stocketitt. Nu hoppas alliansen på stor uppslutning.

Mötet avslutades med att deltagarna bjöds på tårta som smakade mums och detta goda inslag satte därmed punkt för årsmötet 2009.

Mer läsning

Annons