Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

The Great lake dancers

Annons

Squaredanceföreningen The Great Lake dancers bjöd in sina medlemmar till en helkväll på temat ”Vi kan annat också” – nu var det prova på bowling som gällde. Bland de glada deltagarna återfanns proffs som Håkan, Gunilla och Kurt till rena nybörjare som Hélène - här krävs visst träning och åter träning.

Efter en total förvirring, fast kanske inte hos alla: hur gör man? Skor! Ska man ha det också? I denna främmande värld, med halkiga banor, dundrande klot som inte gör som någon säger – inte ens callern - ett otroligt klonkande, högljutt snackande blandat med glada tillrop, lyckades samtliga ta till sig Görans instruktioner och sedan blev det en febril aktivitet i de fem fyramannalagen med 21 par ögon fokuserade på käglor som rullade åt alla håll och cirka 95 fingrar som försökt greppa kloten på rätt sätt. Bara vid några tillfällen, vid bana sju, fick assistans inhämtas för att hämta igen klot som fastnat vid käglorna. Och vid bana fyra var det risk för annans liv när kloten började rulla baklänges!

Efter en spännande serie intogs de dukade borden och en smaskig tacobuffé med glupande aptit. Poängberäkningen var nog av den mer besvärliga varianten men löste sig till slut med att alla fick en del av vinsten.

I samarbete med ABF fick deltagarna dessutom vidga sina kunskaper under middagen, genom en intressant presentation av Göran Grape om bowlingens historia och utveckling. Göran är tidigare landskapsman och ägare av Bowlinghallen.

Alla var överens om att det var kul att prova något annat tillsammans bara det blir lite squaredance emellan.

Tack till de som vågade prova på! Tack Göran för din insats!

Mer läsning

Annons