Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Svegs-Älvros Rödakorskrets

Svegs-Älvros Rödakorskrets höll årsmöte den 25 februari på Senioren i Sveg och 18 personer hade hörsammat inbjudan.

Annons

 Ordförande Britt Fohlin hälsade välkommen. Mötet inleddes med parentation över bortgångna medlemmar Sedan vidtogs sedvanliga stämmoförhandlingar. Till kretsordförande valdes Britt Fohlin, övriga ledamöter i styrelsen är Maj-Louise Eriksson, Eva Bäckström, SigneMari Sivertsson, Irma Hjorth och Inga Björk. Övriga val gjordes efter dagordning, och valberedningens förslag, och godkändes. Övriga frågor: val till Riksstämmoombud inför Riksstämman 2011 gjordes.

Musikalisk underhållning av sångkör från Musikskolan och lotterier ingick i evenemanget liksom förtäring.

Årsmötet avslutades med ett reseberättelse från Indien av före detta Rödakorskonsulenten Solveig Haugen.

Verksamheten: till katastrofhjälpen har det skickats 41 klädsäckar, 4 säckar skor, 1 säck barntröjor och 60 babypaket.

Rödakorsdagen 8 maj var det öppet hus på Mötesplats Kupan samt kvällsaktivitet med klädvisning och musikunderhållning i Sveg.

Verksamheten går framåt. Allt fler har upptäckt Kupan. Skyltsöndagen var det som vanligt ett välbesökt öppet hus. Omkring 50-60 personer per dag besöker Kupan. För att informera och diskutera har alla medarbetare på Kupan bjudits in två gånger. Avkastningen har gett cirka 167.000 kronor brutto.

Den sociala verksamheten har utvidgats med besöksverksamhet, åtta frivilliga har gjort 150 besök. Stickcafé har förekommit under hösten. Språkcafé för flyktingar och invandrare en kväll per vecka pågick under våren. Syverksamhet på måndagar och trivselträffar på onsdagar har fortsatt, likaså läxhjälpen på Norra skolan på tisdagar. Under juli månad anordnades onsdagsutflykter till Gammelgården. Boende på Senioren och Sjukhemmet bjöds in och hämtades varannan gång till Gammelgårdsfika. Ordförande har deltagit i kommunens förtroenderåd för hemtjänst och äldreboende.

Under veckorna 43-51 har frivilliga medarbetare varit behjälpliga vid Svegs hälsocentral under vaccineringen mot den nya influensan H1N1.

Föreningen har deltagit i kommunens seminarium kring integrationsarbete.

Minnesgåvor till Röda korset har gett 9.945 kronor. Under året har 150.000 kronor sänts till Hopp för utsatta barn och vuxna kring Viktoriasjön. Insamlingar

under året: vårinsamlingen 10.045, höstinsamlingen 10.000, Världens barn 9.358 och Julinsamlingen 9.522 kronor.

I kretsens olika verksamheter har över trettio frivilligmedarbetare deltagit. Lena Eklöf, social handledare, har gjort stora insatser inom besöksverksamheten, flera frivilliga medarbetare behövs för ändamålet. Sju medarbetare har deltagit i endagsutbildning i Rödakorskunskap. Tio medarbetare har deltagit i endagsutbildning i Frivilligt socialt arbete. Extern utbildning i barn- och vuxenolycksfall har genomförts med sexton deltagare.

Det har kommit fem nya medlemmar under året. Vid årets slut var medlemsantalet 226.

Styrelsen riktar ett varmt tack till alla för värdefulla insatser under år 2009.

Mer läsning

Annons