Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stuguns s-förening

Annons

Stuguns s-förening kunde vid årsmötet i Hansåkerskolan redovisa ett verksamt år. En fråga som debatterats är framtiden för Mårdsjövägen. En viktig väg inte bara för berörda orter, utan även för andra med tanke på vägens betydelse för genomgångstrafik.

Föreningen har genom Jan-Ove Johansson och Elisabeth Yngström agerat i frågan för att få vägen ombyggd med tanke på dess betydelse. Vid årsmötet diskuterades en ombyggnad som bör komma igång så snart som möjligt.

Gång efter annan görs påstötningar om OK-mackens vara eller inte vara i Stugun. Den har stor betydelse, inte bara för orten, utan även för all annan trafik efter riksväg 87. Det är den enda större stationen mellan Hammarstrand och Östersund. Styrelsen fick i uppdrag att undersöka läget och framhålla betydelsen av stationen.

I verksamhetsberättelsen noterades bland annat träffar om räddningstjänsten i Stugun och Bispgården, då neddragning av personal har förts fram.

I övrigt kan noteras från verksamhetsåret:

Träff och samtal med ortsbor om aktuella frågor

Deltagande i utbildningsdagar och förslag till omorganisation samt Expo Norrträff.

Deltagande i företagsvandring och aktiviteter på marknaden och gäddfiskearrangemanget i Stugun.

Vidare noterades representation i distriktsstyrelse, kommunfullmäktige, kommunstyrelse och utskott.

Efter val består styrelsen av ordförande Brittinger Håkansson, vice ordförande och sekreterare Anders Frimert, kassör Linda Yngström, studieorganisatör och ABF-ombud Jan-Owe Johansson samt ledamöter Elisabeth Yngström, Karl-Anders Andersson, Katarina Sahlin och Annica Eklund. Revisorer blev Gunilla Thor och Lars-Erik Granbacka samt valberedning Gunilla Thor och Jens Lindström. Fonusombud blev Brittinger Håkansson.

Mer läsning

Annons