Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Studiefrämjandet Jämtland

/

Annons

– Kom gärna med förslag på aktiviteter som ni vill utveckla och genomföra. Som det ser ut idag är det inte pengar som sätter stopp för en bra folkbildningsidé! Dessa uppmuntrande ord fick medlemsorganisationerna höra under årsmötet för Studiefrämjandet i Jämtland.

Studiefrämjandet i Jämtland låter sig inte dras ned av den gällande finanskrisen. Nej, här råder optimism och tro på framtiden, vilket märktes tydligt på årsmötet som hölls den 31 mars på Stocke Titt, Frösön.

Flera av Studiefrämjandets medlemsorganisationer var representerade.

– Det är roligt att se att det finns ett engagemang från medlemsorganisationernas sida, säger Studiefrämjandets verksamhetsledare Karin Carlsson.

– Att så många är här idag betyder mycket. För den som har idéer och ambitioner finns det goda utsikter att kunna förverkliga dessa med stöd från Studiefrämjandet. Ordförande Anders Sandberg uppmuntrade medlemsorganisationerna att ta till vara på denna möjlighet, och förtydligade att det inte är pengar som ska sätta stopp för en bra folkbildningsidé.

– Har ni förslag på bra verksamhet, tveka inte att vända er till Studiefrämjandet.

För närvarande arbetar sju personer för Studiefrämjandet i Jämtlandsregionen på kontoren i Östersund, Svenstavik och Strömsund, och en åttonde ska snart tillsättas i Åre. Karin Carlsson sätter höga mål och stort förtroende till sina medarbetare.

– Vi är en stark styrka idag som jag tror mycket gott om. Tillsammans kan vi göra mycket! Att Karin är mån om sin personal råder inga tvivel om. Under årsmötet yttrades många hyllningar och goda ord om medarbetarnas betydelse för verksamheten.

Studiefrämjandet strävar ständigt efter att utbilda och sprida kunskaper kring områden som är aktuella och berör många människor.

– Att det blivit fler björnar i skogen är det väl knappast någon som missat, säger Bo Kristiansson som är kvällens föredragshållare på årsmötet. Bo Kristiansson är en av Sveriges skickligaste naturfotografer som i många år studerat och dokumenterat björnens levnadssätt. Han visar fascinerande bilder och berättar hur björnen lever och hur vi människor ska förhålla oss till dessa mäktiga djur.

Efter att alla punkter på årsmötet klubbats igenom, och det fängslande björnföredraget förevisats, beger sig samtliga mötesdeltagare till serveringen för att åtnjuta en vällagad måltid baserad på regionala råvaror från Jämtland. Studiefrämjandet har 50 år av framgångsrik folkbildning bakom sig, och många goda år att se fram emot. Det är värt att fira!

Mer läsning

Annons