Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Strömsunds Centerkrets

Strömsunds Centerkrets har hållit årsmöte. I år var mötet förlagt till Församlingshemmet i Backe.

Annons

Mötet inleddes med att Gunnar Bergström visade sin kollektion av alster gjorda av papper som gjorts av bearbetade tyger samt berättade om papperets historia och dess tillverkningsprocess. Gunnar är på väg att flytta sitt företag från Svartvik till gamla bespisningslokalen i Backe.

Till ordförande för mötet valdes Nils-Bengt Nilsson. Av verksamhetsberättelsen framgick att kretsen varit en nog så aktiv i politik och föreningsverksamhet med regelbundna styrelsemöten, gruppmöten, utbildningar, medborgarträffar och marknadsaktiviteter. Under året fick även kretsens hemsida en ny utformning. Vidare redovisade Karin Stierna om Centerpartiets och alliansens insatser för kommunens verksamhet under året. Exempel är satsning på ökad jämställdhet, införande av Vård- och omsorgscollege, ökad konkurrensutsättning, översyn av kultur- och fritidsverksamheten, utbyggnad av fjärrvärmen och översiktsplan för vindkraft.

Förslag på valprogram för år 2011-2014 diskuterades varefter programmet fastställdes. Vidare diskuterade mötet den förslagna listan för nominerade kandidater till kommunfullmäktige. Listan fastställdes efter viss justering. Valprogram och listan finns på kretsens hemsida.

Till kretsens ordförande omvaldes Göran Espmark och till vice ordförande omvaldes Ragnar Lif. Till övriga ledamöter i styrelsen valdes Gunnar Geijer, Carola Sjödin, Nils-Bengt Nilsson, Jan-Erik Tåqvist, Jeanine Jonsson, Gunnar Nord och Peter Lindman.

Slutligen avtackades Oscar Nilsson, Silsjönäs som varit aktiv i Centerpartiet sedan en lång tid tillbaka.

Mer läsning

Annons