Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Strömslaget

Annons

Folkdansföreningen Strömslaget i Strömsund har haft sitt årsmöte. Ordförande Lars Edin kunde hälsa ett 30-tal medlemmar välkomna till föreningens 27:e årsmöte.

Av verksamhetsberättelsen för 2008 framgick att föreningen även detta år deltog i kampanjen Vit februari genom att bjuda in till motionsdans alla måndagar under februari. Traditionen att ordna midsommarfirandet på hembygdsgården hölls vid liv och lockade många besökare. Efter resning av midsommarstången, som barnen fått hjälpa till med att blomstersmycka bjöd danslaget på en bejublad uppvisning. Sedan blev det barnens tur att vara med i danslekarna under ledning av Barbro Larbring, innan de bjöds på saft och bullar.

Föreningen har stått som värd för Jämtland-Härjedalens distrikts årsmöte i mars, deltagit i nationaldagsfirandet samt vid Northern Lights arrangemang Vi rör oss för Strömsund. Dessutom tillsammans med Utrikesringen i Hammerdal deltagit i dans i kyrkan i Hammerdal och countryafton i Gåxsjö.

Varje måndag under säsongen har mellan 25 och 30 personer deltagit i dansträning till levande musik.

Val: ordförande Lars Edin, vice ordförande Rolf Waldemarsson, kassör Solveig Löfström, övriga i styrelsen är Inger Gidlöf, sekreterare och Lars Bergqvist vice sekreterare.

Annons