Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Storsjöbygdens demensförening

Annons

Storsjöbygdens demensförening uppmärksammade Internationella alzheimerdagen den 21 september genom en sammankomst på församlingsgården vid Stora kyrkan i Östersund.

Ola Polmé från Gävle höll en uppskattad föreläsning om demens med fokus på de anhörigas situation. Ola bjöd på många tänkvärda reflektioner på ett lättsamt sätt. Det blev även tid för frågor och diskussion. 64 personer deltog under kvällen som avslutades med kaffe och kaka.

Tidigare under hösten, 4-6 september, stod demensföreningen som värd för Demensförbundets rikskongress som hålls vart tredje år. 170 ombud representerade förbundets 130 lokala föreningar med 11000 medlemmar i Sverige. Programmet var späckat men föreningen hann dock med att göra lite reklam för Östersund genom en arrangerad busstur med guider genom Östersund och närmaste omgivning. Föreningens styrelse hade lagt ner ett stort arbete för att göra kongressarrangemanget så lyckat som det blev.

Förbundsstyrelsen 2009-2012 består av förbundsordförande Stina-Clara Hjulström, vice förbundsordförande Pär Ramström, kassör Uno Landén, övriga styrelseledamöter Ulla-Lena Westberg, Tyra Norberg, Klaes Axelsson och Sven Erik Arpåker.

Mer läsning

Annons