Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

SSOK Gjurd

Vid årsmötet med SSOK Gjurd noterades att klubben ansvarar för skidspår med elljus över 10 och 15 kilometer samt 1,1 och 2,5 samt 5 km. dessutom ordnas spinning och motionsgympa två dagar i veckan.

Annons

Intill Gjurdstugan finns utgångspunkt med start- och målplatsen för Lill-Knösen. På verksamhetsprogrammet finns också orienteringen Naturpasset.

Innan man kommer så långt som till skidåkning finns barmarksträning att tillgå.

Tre träningsgrupper med sammanlagt 38 barn och ungdomar har varit igång sedan september 2008. Till det kommer att Gjurd ornat med skidträning även för omkring 20 barn i åldrarna 6-10 år. Denna skidskola leds av Margareta Olsson och Katrin Johansson. Träningen för de äldre barnen leds av Lotten Albertsson, Lovisa Persson och Peter Zwalen.

Träningspassen avslutas varje gång i Gjurdstugan och har blivit mycket uppskattade. Verksamheten i skidstugan väntas komma att öka ytterligare inom Stugun.

Till det kommer att 5-6 ungdomar deltar i olika tävlingar, både i Jämtland och Ångermanland. Deltagarantalet är också högt i det egna arrangemanget Lill-Knösen.

För att klara den ekonomiska delen har Gjurds skidföräldrar satt 12 000 plantor som gett organisationen värdefulla 10  000 kronor till klubbens verksamhet.

Gjurdstugan har under det gångna året fått en inre ansiktslyftning vilket även noteras i verksamhetsberättelsen.

Ingela Granlöf utsågs förra året till Gjurds första kvinnliga ordförande. Efter val består kommande års styrelse av Ingela Granlöf, ordförande, Mattias Strömqvist, sekreterare, Rune Olsson, kassör samt Patrik Albertsson och Roger Nässén. Revisorer blev Christer Södergren och Gunilla Thor.

Mer läsning

Annons