Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

SRF Östersund

De synskadades förening i Östersund har det tufft. Efter fjolårets betydliga kassaunderskott har det blivit svångrem på.

Annons

Man har sparat inte minst på utflykterna och då resekostnaderna. Jämte andra besparingar blev det en rejäl nedskärning av kostnaderna. Underskott gick dock inte att undvika och blev 13 000 kronor för i fjol. Men för att få ändå balans med ekonomin torde det i år bli svårare att "hyvla" på minusbeloppet.

Det gör inte saken bättre att antalet medlemmar i fjol minskade med 12. I årsskiftet noterades 130 medlemmar varav 90 röstberättigade och 42 stödjande. Så här finns det plats för nya som vill vara med i gemenskapen och så därtill slå ett slag för den goda saken.

Trots det försämrade läget väntas arbetsprogrammet bli som närmast föregående år. Alltså körs det exempelvis med Tisdagsträffarna, som är Gullan Bergvalls "skötebarn" och Trivseldagarna som tidigare i fjol lockade till 832 besök fördelat på 45 tillfällen.

Valen: Georgibelle Fröjse omvaldes till föreningens ordförande för ytterligare ett år och omvald som studieombud samt ombud vid ABF-möten. Omval på två år i styrelsen: Georg Witthoff, Åslög Bergvall, Astrid Andersson, med Siv Harbeck och Arne Belstad som ersättare. Till ombud vid distriktsårsmötet valdes Gösta Gärdin, Astrid Andersson, Larry Svensson, Arne Belstad, Bo Sahlin och Lena Eriksson. De två sistnämnda valdes också till justerare jämte Åslög Bergvall. Rösträknare: Larry Svensson och Åslög Bergvall. Revisorer blev Sven-Åke Eliasson och Kerstin Stugvard. Valberedning: Erland Lithner och Arne Belstad. Parentation hölls för de fem av föreningens medlemmar, som under året avlidit. Mötets gäst var Annika Sivertsson, som informerade från kommunen om deras färdtjänst.

Årsmötet som leddes av Sven-Åke Eliasson och som bara hade lockat 14 röstande, avslutades med en god middag.

Mer läsning

Annons