Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

SPRF avd. 21 J/H

Fredagen den 5 augusti klockan 8 startade SPRF:s bussresa för färd till östra Jämtland.

Annons

Reseledare var Evy Sjöqvist och Karl-Erik Dahl. Vid ratten satt Karl-Erik Backeryd och han körde via Höglunda till Håsjö gamla kyrka. Där välkomnades alla av Berit Backlund som bjöd på gott kaffe med bröd som hon bakat.

Efter det visades kyrkan, bland annat bokstavstavlan skriven på danska av prästen Mogens Eriksson omkring år 1590. Klockstapeln var byggd år 1779 av Pål Persson och det finns en kopia av den på Skansen sedan år 1892.

Bussen rullade sedan vidare till Kälarne där det finns en affär med tyger och inredning. Nästa stopp blev Grannäset där Dan Forslund välkomnade. Resenärerna fick följa honom till den före detta ladugården som hade byggts om till restaurang och där kök och matsal finns i samma rum. Där hade Dan och Eva lagat en god lunch. De berättade sedan om Grannäset, att de köpte fastigheten 1983 och invigde restaurangen i mars 2005.

Efter detta var det dags att gå ut på gården och se på alla vackra blommor, titta in på ett gårdsmuseum och fynda på loppis.

Klockan hade nu tickat fram till hemfärd och den gick via Hammarstrand. Det var allsång i bussen, lämpligt nog trallade alla med i Hammarforsens brus.

Klockan 16.30 anlände bussen till busstorget. Ett tack går till den mångkunnige Backeryd som körde bussen, spelade kyrkorgel i Håsjö och serverade i Grannäset.

En trevlig dag som började med regn een slutade i solsken.

Mer läsning

Annons