Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

SPRF

/
  • Med på mötet var från vänster landshövding Britt Bohlin, Östersund, distriktsordförande Everth Lundin, Sollefteå och kassören Björn Rydstedt, Sundsvall.

Annons

Sveriges pensionärers riksförbund (SPRF), YZ-distriktet, hade den 11 mars årsmöte, som denna gång hölls i Östersund. 160 medlemmar samlades i Folkets hus och bjöds till att börja med på applåderad musikunderhållning av pensionärsorkestern ”På begäran”, där även Folke Lindqvist gjorde ett bejublat framträdande.

Ordförande i J/H-avdelningen, Eivor Hagström, hälsade välkommen och överlämnade sedan ordet till landshövding Britt Bohlin. Hon talade bland annat om de stora förändringar som förestår för länsstyrelserna. Befolkningen i båda länen minskar. Nu gäller det för alla invånare att vara ambassadörer och få nykomlingar att trivas hos oss, vilket är en stor utmaning. Allt finns i våra län med skogsindustrin i Västernorrland och turistindustrin i Jämtland, så möjligheterna är stora. Utbyggnaden av vindkraften medför nya arbetstillfällen, både med uppbyggnaden av anläggningarna och framdragning av vägar. Distriktsordförande Everth Lundin från Sollefteå tackade för en intressant genomgång.

Efter detta inslag vidtog årsmötesförhandlingarna. De inleddes med att Everth Lundin höll parentation över de medlemmar, som avlidit under året. Till mötesordförande valdes Ivar Andersson, Sundsvall med Bo Arvidsson, Ånge som sekreterare. Efter genomgång av sedvanliga handlingar kunde styrelsen beviljas full och tacksam ansvarsfrihet.

Till styrelse under 2009 återvaldes Everth Lundin med Lage Nygren, Ånge, som vice ordförande. Sekreterare blev Bo Arvidsson, Ånge och kassör Björn Rydstedt, Sundsvall. Övriga ledamöter blev Eva Engblom och Britt Altin, Sollefteå, Solveig Näslund och Bernt Ekelund, Härnösand, Eivor Hagström och Per-Håkan Högmark, Östersund samt Torgny Höglund, Sundsvall. Revisorer är Ella Nordlander och Birgit Löfvander, Sundsvall.

Avgående styrelsefunktionärer avtackades därefter med blomstercheckar eller blommor, varefter den formella delen av årsmötet avslutades.

I vinterträdgården åt man sedan middag, följt av ett par timmars dans till populära och välspelande ”Lotta med gänget”. Efter detta kunde bussarna med nöjda deltagare återvända till respektive hemorter.

Mer läsning

Annons