Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

SPF Ytterberg

Den 10-11 juni åkte ett 30-tal medlemmar på en resa till Höga Kusten.

Annons

Starten gick från Ytterberg tidigt på morgonen och via Ånge mot Sundsvall med ett stopp i Ljungaverk för kaffe och smörgås.

Resan gick vidare till Veda och Höga Kustenbron. Där intogs lunch på hotell Höga Kusten och alla kunde njuta av den fantastiska utsikten över bron och det fina landskapet.

Därefter gick färden till Mannaminne och resenärerna fick en guidning av Anders Åberg av detta unika område som han har byggt upp.

Besök också vid Norgehuset, Stavkyrkan och Dragspelsmuseet. Det var en upplevelse att se vad han har åstadkommit.

Resan fortsatte till Salsåker och Villa Fraxinus där det blev guidning runt i denna trädgård som är en arkitektonisk skapelse, där husen, trädgårdarna och naturen är i harmoni med varandra.

Man förvånades över den möjlighet som finns till odling på detta steniga höga berg. Efter dessa upplevelser åkte deltagarna lite frusna och blöta till Kramfors och hotell Kramm där de övernattade. Det var samling på kvällen till middag och en trevlig samvaro.

Dag två startade med en god frukost på hotellet och sedan resa upp till Ullånger och därifrån med Höga Kustenbåten ut till Ulvön.

Det var en mycket vacker tvåtimmarsresa genom den ångermanländska skärgården med Skuleberget på nära håll.

Väl framme på Ulvön intogs en skärgårdslunch på deras nyrestaurerade hotell.

Därefter gick resan till deras gamla kyrka. Guiden gav en fantastisk historik över Ulvöns historia från 1500-1600- talet och till nutid samt redogjorde även för deras framtidsutsikter för ön.

Innan båten skulle lägga ut på eftermiddagen fanns det tid för egna upptäckter på ön.

Vissa gick upp till Lotsberget och såg på den fantastiska utsikten medan andra promenerade runt och tittade på all fin bebyggelse då framförallt alla fina sjöbodar.

Återresan från Ulvön gick till Docksta. Därefter styrdes kosan hemåt med ett stopp i Hudiksvall där en god middag intogs.

Fulla med nya intryck och upplevelser kom SPF:arna åter till Ytterberg i sen kvällstimma.

Tack till chauffören Roger som med sitt trevliga uppträdande och sin lugna, säkra körning lotsade deltagarna dessa två dagar samt ett stort tack till reseledaren Gunvor som höll i alla trådar.

Mer läsning

Annons