Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

SPF Vattudalen

Annons

SPF Vattudalens novembermöte gick i hälsans tecken. Sjuksköterskorna Anna-Märta, Eivor, Märta och Eva hade mottagning med blodtrycksmätning, diabeteskontroll och rådgivning. Sjukgymnasten Barbro demonstrerade enkla och praktiska hjälpmedel för den som börjar få problem med kraft och rörlighet. Allt finns att tillgå hos arbetsterapeuterna eller på apoteket. Trafikansvarige Ivar kontrollerade att ögonen fungerar som de ska, om man vill ut i trafiken.

Under tiden som mottagningarna pågick, fick hjärnan sin motion med Pias tipstävling, där det gällde att ha läst tidningen Veteranen. Många var lika duktiga, och först efter utslagsfrågor kunde segraren koras.

Dagens förtäring bestod av en god och nyttig grönsakssoppa och smörgåsar. Uppskattat och värmande i det ruggiga vädret. Under mötet presenterades också möjligheten att genom Studieförbundet Vuxenskolans projekt få hjälp av en byvaktmästare med snöskottning, vedbärning med mera. Den som behöver hjälp kan vända sig till SV:s kontor. Som avslutning upplyste ordförande om kommande aktiviteter och tackade de medverkande samt delade ut lotteriets vinster,

Årets sista medlemsmöte bestod av en bussresa till Hoting med besök I Hantverksboden som drivs gemensamt av duktiga slöjdare i trakten. Därefter bjöds på ett överdådigt julbord i Restaurang Raivis matsal. Inget saknades av alla smörgåsbordets läckerheter och varmrätter. Alla uppskattade den trivsamma och lugna stämning som rådde. Mätta och belåtna anträdde deltagarna resan hem till Strömsund. Under hemfärden avtackades bussföraren Tage och programkommittén för den trevliga resan och allt arbete de lagt ner under året. Alla deltagarna tillönskades en god jul och hälsades välkomna till nästa års första möte, som är årsmötet den 23 januari.

Mer läsning

Annons