Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

SPF Vattudalen

Annons

I SPF Vattudalens (Strömsund) regi företogs en bussresa, den 15 juli, runt i de norra delarna av Jämtland och Ångermanland. För att fylla bussens 43 platser hade vi bjudit in medlemmar från PRO.

Vi uppsökte bland annat Lapplia i Skansnäset, en form av bymuseum som kunde uppvisa det mesta av gamla prylar från äldre tider. Vid ankomsten dit bjöds det på fika. Sedan gick färden till Tåsjöberget och restaurang ”Fjällsikten”, där vi intog lunch. Före avfärden därifrån lät vi fotografera oss framför bussen och då med den ständige bussföraren och SPF-medlemmen, Tage Wikström.

Resan fortsatte vidare runt Tåsjön och med destination ”Mon Paradise”, en enorm  trädgårdsanläggning mitt i skogen, i byn Mon. Även där blev det fika i en fantastisk blomstermiljö.

Den 4 augusti företogs en ny bussresa till fornbyn Jamtli, dit länets samtliga pensionärer var inbjudna.

Före Jamtli intogs lunch på restaurang Mr Husman.

På Jamtli serverades musik av bland annat Veteranorkestern. Huvudattraktionen får nog sägas vara uppträdandet av Mats Pålsson som underhöll oss i gott och väl en timme. Emellanåt fick vi även lyssna till en mycket välsjungande före detta radiopratare, nämligen Åke Jonsson, som underhöll oss med en serie evergreens.

Efter Jamtli uppsökte vi ”Jämt-Tina” i Slandrom. Kunde lika gärna heta ”Havtons-Tina”. Hon var väldigt övertygande om havtornets utmärkta egenskaper. Hennes övertygelse resulterade i en mycket lång kö till hennes gårdsbutik. Även hos henne blev det fika före hemfärden mot Strömsund, och då i hennes kombinerade kafé och växthus.

Arrangemanget genomfördes tack vare den väl fungerande programkommittén bestående av chauffören Tage samt Berit och Anna-Märtha.

Mer läsning

Annons