Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

SPF Vattudalen

Många mötte upp vid månadsmötet i mars, över 60 personer hade hörsammat inbjudan.

Annons

Först informerade sjukgymnast Eva Broman och arbetsterapeut Jenny Arvidsson från kommunens rehabavdelning.

Nya regler inom hjälpmedelsområdet har skett, bland annat har en gemensam nämnd inrättats avseende upphandling, lagerhållning och distribution av sjukvårdsprodukter samt avgränsningar av vissa produkter. Samma regler ska gälla för alla länsinvånare och vissa prioriteringar har gjorts.

För att kallas hjälpmedel ska det vara en produkt som kräver hälso- och sjukvårdens kompetens för bedömning och utprovning. Man utgår från behovet när man bedömer vilket hjälpmedel som är lämpligt.

Hjälpmedlen ska vara avsedda att kompensera förlorad funktion, förbättra nedsatt funktion eller vidmakthålla funktion och förmåga att klara varje dags aktivitet. De produkter som inte faller inom detta område har tagits bort ur hjälpmedelscentralens sortiment. De räknas in i egenansvarsprodukter och finns tillgängliga på den allmänna marknaden.

De visade även upp några hjälpmedel som lånas ut, såsom duschpall, badkarsplanka och toaletthöjning.

Efter detta anförande var det dags för kaffe och smörgås.

Efter gott fika var det trubaduren Anders Hedéns tur att medverka. Han sjöng flera visor av Allan Edwall bland annat N rektig kär, Familjeporträtt och När små fåglar dör. Han ansåg att Allan Edwall skulle ha blivit mer känd för sina visor, men de har kommit i skuggan av hans storhet som skådespelare.

Anders Hedén sjöng också visor skrivna av Beppe Wolgers, bland annat Det gåtfulla folket som tonsatts av Olle Adolphson, Brusande skog och Sommaren som vandrat sig trött. Anders Hedén förmedlade visor som innehöll skratt, förundran, drömmar, minnen och vila.

Mer läsning

Annons