Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

SPF Västra Storsjöbygden

Annons
Föreningen höll sitt novembermöte i Trångsviken. Mötet var förlagt till bygdegården där man startade med en god lunch. Vid mötet var det också dags för medlemmarna att redovisa hur de vårdat sin hälsa under året genom att företa promenader, delta i olika kulturaktiviteter, studiecirklar, lösa korsord eller vara med i annan verksamhet som tränar såväl kropp som hjärna. Många lämnade in sina protokoll och föreningen, som i fjol blev tvåa i distriktet, hoppas nu på en ännu bättre placering.
Vid oktobermötet hade man ett lärorikt studiebesök på Wången, men denna gång blev mötesdeltagarna förflyttade till en öken söder om Kairo. Det var Anders Eckerdal som berättade om sin ökenvandring, som kunde ha slutat riktigt illa.
Han hade tillsammans med tre vänner beslutat göra en vandring i den helige Antonius fotspår. Antonius var en eremit som levde på 300 talet och anses ha varit den som grundade det första klostret. Gruppens vandring i bergsöknen skulle ta ett par dagar och bli enkel, men kom att ta många dagar och bli en fråga om att överleva. Nu slutade vandringen lyckligt, kanske på ingripande från en högre makt. Åtminstone verkade det så.
Trots strapatserna denna gång planerar Eckerdahl nya vandringar eller kanske det blir ännu en tur i fjällen, som han också älskar. Föreningens ordförande Helen Törjesson tackade Anders för att man fick uppleva denna fängslande berättelse och inbjöd samtliga närvarande att delta i föreningens julbord den 13 december i Hallen.

Mer läsning

Annons