Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

SPF Västra Storsjöbygden

Annons

Föreningen höll sitt årsmöte på S:t Annagården i Mattmar. Ett stort antal medlemmar hade samlats då ordförande Helen Törjesson hälsade välkommen och höll parentation över under året avlidna medlemmar.

Sedan mötet öppnats var det dags för E A Egervärn, som valts till ordförande, att bör ja med mötesförhandlingarna enligt en ganska omfattande dagordning. Detta gick dock ganska raskt då allt var väl förberett och ordförande rutinerad.

Ur verksamhetsberättelsen kunde man utläsa att det hållits sex månadsmöten och att man även detta år ordnat en mycket omtyckt bussresa, nu efter Vildmarksvägen, och att man motionerat så aktivt att man även detta år blev tvåa i distriktets aktivitetstävling.

Kassören Evert Olofsson, som nu avsagt sig efter tio års gott arbete, redovisade att föreningen har fortsatt god ekonomi. Då även alla andra ansvariga skött sig väl under året var det inte svårt för mötet att bevilja styrelsen ansvarsfrihet för året som gått.

En lång lista på val vidtog och de flesta funktionärer fick fortsatt förtroende. Helen Törjesson omvaldes som ordförande liksom styrelsen förutom att Janne Högdin nyvaldes och Evert Olofsson avgick. Valberedningen fick också en ny ledamot Arne Nilsson medan IngaBritt Antonsson och Gerd Eriksson omvaldes.

Resekommitténs arbete var mycket uppskattat där Mona Larsson nu fick Saga Nordqvist som medarbetare

Då alla övriga punkter på dagordningen var avklarade avtackades Evert Olofsson med en blomma för sitt arbete som kassör och Egervärn för att han svingat klubban väl under dagens möte.

Efter mötet bjöds alla närvarande på en mycket god lunch, som kockarna Inga Britt Antonsson och Mona Larsson komponerat. De tackades också med blommor och kraftiga applåder.

Ytterligare en mycket populär del i mötet var Jan Tyve som underhöll med såväl sång som musik. Det var en samling mätta och glada pensionärer som gick ut i den strålande eftermiddagssolen och den vackra utsikten från Mattmar ut över Oviksfjällen.

Mer läsning

Annons