Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

SPF Utrikes Hammerdal

SPF Utrikes Hammerdal gjorde sommarens resa västerut onsdagen den 5 augusti med 42 deltagare.

Annons

Sam Perman började med att presentera sig som nyinflyttad Hammerdalsbo och han blev under resan kunnig guide, välkänd i Västjämtland.

Första etappen gick till Åse. Där tog Curt Lofterud emot som den fantastiska berättare och forskare han är berättade om Åse kalkmuseum. Resan gick vidare till Hållandsgården där Lage Eklöfs son hälsade välkommen och visade den vackra stavkyrkan och dess tillkomst. Familjen Eklöv har med många hjälpsamma vänner kunna färdigställa denna unika kyrka. Hållandsgården är också ett av Sveriges två pilgrimscentra.

Färden gick efter lunch vidare till Åre glashytta i Duved, där man fick se prov på glasblåsningens svåra konst. Sista stoppet för dagen var Arvemuseet i Arvesund där resenärerna även fick ta del av museets tillkomst.

Ombord på bussen fick deltagarna frågor att besvara och även lotterier såldes snabbt ut. En resa som reseledarna och Sam ska ha stort tack för.

Den 26 augusti inleddes hösten med surströmmingsfest på Håxås bygdegård. Ordförande Ingrid Hemmingsson hälsade alla deltagare välkomna och ett särskilt välkommen till Pelle Stjernström som kommit för att spela fiol tillsammans med Carleric och Helge. Ingrid passade på att berätta om SPF-veckan 7-13 september. Under den veckan pågår aktiviteter över hela landet temat för veckan ” Bo och leva ”. SPF Jämtland  ordnar en temadag om boende för äldre tisdagen den 8 september i hörsalen Östersunds sjukhus.

Några från föreningen kommer att underhålla med sång och musik den 9 september under denna vecka på Åshamra ålderdomshem.

Så blev det då dags att äta surströmming och nypotatis och hembakt kambröd med tillbehör som grupp 1 med hjälp ordnat. Före kaffet underhöll musikerna och det blev även allsång under ledning av gästande Elisabeth Holzman. Pelle och Thomas serverade också roliga historier. Lotteridragning utfördes alltid populärt och Pelle auktionerade ut överblivet mjukbröd med sedvanlig bravur. Ingrid avtackade kökspersonalen som varje år ordnar denna trevliga fest.

 

Mer läsning

Annons