Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

SPF Utrikes Hammerdal

Annons

SPF Utrikes Hammerdal har hållit ett mycket välbesökt årsmöte. Årsmötet började med en parentation för att hedra minnet av de under året avlidna medlemmarna. Därefter följde ordinarie förhandlingar.

Av verksamhetsberättelsen framgick att föreningen vid sina månadsmöten haft ett varierat utbud av underhållning i form av sång och musik samt information av olika slag pensionärspolitiska frågor, hörselproblem och benskörhet med mera. Studiebesök har gjorts på Raftsjöhöjdens getgård som drivs av Gert och Gunilla Andersson. Andra, mera långväga resor som båtresa på Ångermanälven har också gjorts. En stadsvandring i Östersund gav stort utbyte även för infödda jämtar.

Surströmmingen i Håxås bygdegård är ett återkommande inslag i augusti. I mitten av december ordnade styrelsen med julbord många traditionella maträtter, en hel del hemlagat.

Under året har många deltagit i hälsobefrämjande aktiviteter. Medlemmarna uppmanas till olika fysiska aktiviteter i form av en tävling där deltagarna får poäng för varje aktivitet.

Ingrid Hemmingsson omvaldes som ordförande. Övriga ledamöter i styrelsen är Sigge Ritter, Elsa Andersson, Sigvard Wagenius, Anita Andersson. Nyvalda ledamöter är Gun Färdvall och Karin Pålsson.

Dessutom valdes en hel del kommittéer som ansvarar för olika områden.

Efter förhandlingarna bjöd Gåxsjögruppen på smörgåstårta och kaffe. Föreningens egna musikanter Helge Anderson och Karl-Erik Johansson spelade till allsången.

Bengt Fredriksson lottade ut priser till de som deltagit i aktivitetstävlingen.

Mer läsning

Annons