Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

SPF Stugun-Borgvattnet

Annons

Stugun-Borgvattnets avdelning av SPF har haft årsmöte i Stuguns sockenstuga.

Mötet inleddes med lunch och därefter fick deltagarna lyssna på skönsjungande Helen Fors från Bispgården. Hon är känd från P4-toppen tillsammans med Graninge Durspelare. Till eget gitarrackompanjemang tolkade hon förnämligt några av våra mest kända visdiktare, bland andra Cornelis Vreeswijk.

De sedvanliga årsmötesförhandlingarna leddes av ordföranden Göran Boström, som också omvaldes för det kommande verksamhetsåret. Han kommer att vid sin sida ha Barbro Lindberg som sekreterare, Johnna Christensen som kassör samt Lilian Henriksson och Arne Lundstedt som ledamöter i styrelsen.

Medlemsantalet har ökat från 31 till 36 under 2008.

Av verksamhetsberättelsen för 2008 framgår, att föreningen haft månadsmöten i april, november och december. Vidare har medlemmarna gjort studiebesök på Stadsdel Norr, besökt Raftsjöhöjdens getgård, Östra Blomstergården och Beppemuseet i Strömsund samt företagit en utflykt till Arvemuseet i Arvesund.

Föreningen har haft representanter vid sammanträden i KPR, funnits med i en hälsodag på Östersunds sjukhus och motionerat flitigt med promenader och vattengymnastik.

En het fråga för föreningen är hotet om nedläggning av Bergegården. Mötet beslöt att tillställa de styrande i kommunen en skrivelse med innehållet bevara Bergegården samt att haka på de protestlistor som är utlagda här och där i området.

Mer läsning

Annons