Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

SPF Stugun-Borgvattnet

SPF Stugun-Borgvattnet hade årsmöte den 24 februari i sockenstugan i Stugun.

Annons

Cirka 25 medlemmar deltog. Mötet inleddes med vacker sång till eget gitarrackompanjemang av Linda Rattfeldt, Kälarne, som förnämligt tolkade många av våra främsta visdiktare, bland andra Dan Andersson. Efter denna högtidsstund bjöds förtäring i form av smörgåstårta och kaffe.

Därefter vidtog sedvanliga årsmötesförhandlingar. Av verksamhetsberättelsen för 2009 framgick, att föreningen satsat mycket på bra information i olika hälsofrågor. Urban Eriksson, bördig från bygden och verksam i Uppsala, föreläste om ögats sjukdomar. Kerstin Nordlund talade om hur man kan förebygga olycksfall.

Resekommittén hade ordnat flera uppskattade resor. Sålunda besöktes under året bland annat älghägnet i Hammarstrand, Olympiagården och Strandkapellet i Hammerdal, Lusthuset i Yxskaftskälen och Gudmundstjärn. Även det lekamliga blev väl tillgodosett med surströmming i Gjurdstugan och jultallrik på Mat och Prat i Överammer.

Styrelsen för 2010 består av Göran Boström, ordförande, Barbro Lindberg, Johnna Christensen, Lilian Henriksson och Arne Lundstedt.

I slutet av mötet uppmanade Arne Terpe alla närvarande att skriva på protestlistan mot den av landstinget planerade omvandlingen av Stuguns hälsocentral till en filial med enbart distriktssköterska, en uppmaning som omedelbart hörsammades.

Mer läsning

Annons