Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

SPF Rödön

Annons

En blek vintersol belyste Rödöbygden, när ett stort antal SPF:are den 2 december invaderade bygdegården för att helt enligt traditionen avsmaka Carola och Jan-Ivar Jonssons julbord. Alf Olsson, SPF Rödöns ordförande, hälsade välkommen och vände sig särskilt till ett antal nya medlemmar i föreningen.

Festandet inleddes med glögg och pepparkaka, innan det var dags att i rätt turordning nalkas det hemlagade julbordet, som gästerna besökte i flera omgångar, innan det var dags för dessertbordet med hjortron och vispgrädde, chokladmousse och andra läckerheter. Kaffet och de nybakade struvorna därtill utgjorde menyns final.

 Medan kaffet avnjöts läste Torsten Arbman dikten ”Julaftonsmorgon” av Erik Lindorm och ”Ett barn är fött i dag” av Hjalmar Gullberg. Britt Larsson läste ”Gott humör” av signaturen Äcke och ackompanjerade med sin gitarr en stunds allsång. Sist avslutades sammankomsten med en varm tackapplåd till värdfolket Carola och Jan-Ivar.

Första mötet under 2010 äger rum i Aspås i januari, och i februari väntar årsmötet i Krokom. Vintersolen hade dalat, när mätta gäster vände hemåt, men i stället lyste fullmånen över nysnön, gul och grann, lik den som Karlfeldt beskrev som ”höstmånens röda kastrull”.

Mer läsning

Annons