Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

SPF Rödön

40 förväntansfulla medlemmar i SPF Rödön slöt upp när föreningen den 21 januari startade verksamheten för året, denna gång i Ås församlingsgård.

Annons

Rut Rundgren, ordförande, hälsade välkommen och gav en del aktuell information, bland annat om en vårresa till Baltikum. Sedan bjöds en härlig köttsoppa och hembakat rågbröd, allt signerat Rödöns bygdeservice.

Ordet gavs så åt dagens föredragshållare, Bengt Byström från Ås, före detta chef på ÖP-sporten och Radio Jämtland som med modern utrustning bjöd på en mycket intressant blomstervandring i ord och bild.

 Intresset för just fotografering av växter vaknade hos talaren för några år sedan, när han inköpte en kamera, med vilken han kunde ta närbilder. Med början i trakten av Storlien och en vacker purpurbräcka gav han sedan en rad exempel på blommor från den egna tomten och från andra delar av Ås. Just tack vare de utsökta närbilderna kunde han visa och berätta, hur pollinering sker i mötet mellan blomma och insekt. Till sist gavs några vackra exempel på jämtländska orkidéer som guckusko, norna och brunkulla.

 Intresset från åhörarna och deras beundran över både bilder och föredrag var syn- och hörbart. Skänkta lotterivinster fördelades på nöjda vinnare vid kaffeborden.

 Härnäst samlas SPF Rödön den 18 februari på Krokoms vägkrog för årsmöte och lunch.

Mer läsning

Annons