Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

SPF Östersund

Annons
SPF Östersund gästades av Visionsorkestern vid månadsmötet på EFS. Det blev en njutbar konsert med välkända evergreens, som väckte återkännandets glädje från gamla Runeborg, inte minst tack vare trummisen Lasse Forsberg. Konserten inleddes med allsång, där den fullsatta salongen klämde i med "Låt hjärtat va'me'", varpå solisten Kerstin Wiklund med sin välklingande stämma fortsatte med Povel Ramels "Underbart är kort". Kerstin sjöng sedan det ena örhänget efter det andra och avslutade som Östersunds Vera Lynn med "We'll meet again". Hon avtackades med blommor av SPF:s ordförande Karin Skoglund och belönades liksom orkestern i övrigt bestående av Stefan Hammarqvist, piano, Rolf Dalesten, klarinett, Björn Werner, bas, Leif Bohlin, saxofon, och Lasse Forsberg, trummor, med välförtjänta applåder.
Mötet inleddes av Karin Skoglund, som meddelade att det blir ännu en guidad konstvisning av Primusrummet samt konsten i förbindelselänken på landstinget. Hon inbjöd också till jullunch den 17 december på före detta Officersmässen på Stadsdel Norr, där Jan "Janken" B. Löfgren med musiker medverkar. Hon meddelade även att föreningen ämnar starta samtalsgrupper under ledning av en erfaren psykoterapeut, då det kan finnas ett behov hos många äldre att få tala med andra om hur man kan gå vidare i livet på ett positivt sätt trots sjukdomar, ensamhet eller över huvud taget då man åldras. Samtalsgrupperna genomförs som cirklar och blir avgiftsfria.
Vice ordförande Maud Tornving rapporterade från KPR (Kommunala pensionärsrådet) att man gjort en framställning till vård- och omsorgsnämnden att ta tag i den alltmer katastrofala bristen på bostäder för äldre i Östersund. Inte mindre än 400 gamla står i kö för att byta bostad till ett äldreboende. Kommunen är skyldig att tillhandahålla sådana bostäder, men eftersom det råder brist kan kommunen inte klara åtagandet. Samtliga pensionärsorganisationer i Östersund stod bakom skrivelsen, där nämnden anmodades att påverka Östersundsbostäder till inrättande av fler äldreboenden då nuvarande situation är oacceptabel och ovärdig kommunens äldreomsorg. Nämndens ordförande ville först inte ta emot skrivelsen med hänvisning till att det inte var deras bord, men förmåddes ändra sig efter diskussion.

Mer läsning

Annons