Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

SPF Östersund

Annons

SPF Östersund har hållit årsmöte på EFS, där ordföranden Karin Skoglund kunde hälsa ett 80-tal deltagare välkomna, bland dem flera nya medlemmar.

Följande styrelse valdes: Karin Skoglund, ordförande, Maud Tornving, vice ordförande, Louise Jansson, kassör, Gösta Nilsson, sekreterare, samt Anna Alexius, Karin Nordquist och Gullan Sterner, samtliga omvalda. Suppleanter blev Sven-Olof Andersson, samt nyvald Ingrid Broman.

Karin Skoglund presenterade vårens fortsatta verksamhet med studiecirklar, månadsmöten på EFS och onsdagsträffar på Club 14. En cirkel om Vilnius med Karin Nordquist pågår och avslutas med en resa till Riga och Vilnius. En visning av Primus-rummet och monumentalmålningen i landstingets nya lokaler arrangerades förra året och blev så övertecknad att den fick upprepas i år. Musikcirkel i klassisk musik pågår liksom samtalsgrupper kring åldrande och livskvalitet.

Den populära vårutflykten med Alfons Jernekrantz som reseledare går i år till östra Jämtland. Den resan arrangeras efter midsommar men redan i maj blir det ytterligare en utflykt till ännu hemligt mål. Föreningen lägger stor vikt vid friskvård. Många medlemmar deltar i hälsoträning på Reacting och andra har tagit fina DM- titlar i boule och golf. Flera medlemmar deltog i SPF:s riksmästerskap på skidor i Mora, där Gösta Nilsson blev bäste jämte på 18:e plats och Anders Turén 24:e.

I verksamhetsplanen poängteras fortsatt uppföljning av äldreboendena och prioritering av frågor rörande tillgängligheten till vård och omsorg för äldre. En stor konferens kring temat Bo och leva anordnas i höst av distriktet i Östersund under medverkan av riksdagsledamoten och tidigare SPF-ordföranden Barbro Westerholm.

Karin Skoglund avslutade mötet och tackade styrelseledamöter och övriga funtionärer för det gångna året, som medfört en fortsatt stark ökning av medlemsantalet. Ett speciellt tack riktades till de fyra damer som outtröttligt sköter verksamheten på den allt populärare Club 14; Anna Alexius, Elsie Oscarsson, Ruth Arkling och Gertrude Windstedt, som ordnar sammankoms.

Efter årsmötet medverkade Esbjörn Ogemar med en uppskattad tolkning av Allan Edwall. Han gav episoder från uppväxten i Hissmofors och framförde flera av Allans underfundiga dikter med äkta känsla och inlevelse.

Mer läsning

Annons