Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

SPF Östersund

SPF Östersund har hållit månadsmöte på EFS under medverkan av Bo Oscarsson, som kåserade om jamskan.

Annons

Det blev en intressant och roande framställning, som uppskattades av de 100-talet åhörarna. Oscarsson är expert på jämtska och känd inte minst genom Orlboka, som getts ut i flera upplagor. Den innehåller mer än 26 000 jamtska ord fördelade på flera dialekter. Oscarsson konstaterade att jamskan alltjämt är livskraftig trots att man då och då spått dess död, första gången i samband med allmänna folkskolans införande 1842 och sedan när radion kom på 1920-talet och blev var mans egendom.

Föreningens ordförande Karin Skoglund avtackade Oscarsson med blommor och han fick välförtjänta applåder. Karin Skoglund presenterade också föreningens fortsatta program, närmast årsmötet den 24 februari med Hildegun Forslund som medverkande.

En lång rad studiecirklar är i gång eller kommer att starta under våren, bland dem en konstcirkel med Lars Bolin, klassisk musiklyssning med Märet och Gunnar Lindgård, en bokcirkel med Karin Nordquist, tunnbrödsbakning med Anna Alexius och samtalsgrupper med Gudrun Östlund kring Åldrande och livskvalitet. Flera resor väntar också, i april en tvådagars vårutflykt till Mora och Dalhalla med Alfons Jernekrans, en resa till S:t Petersburg med Gusten Rolandsson och en studiecirkel med efterföljande resa till Vilnius under ledning av Karin Nordquist.

En jazzkonsert arrangeras i april och på friskvårdssidan är föreningen också aktiv med många medlemmar regelbundet på flera gym och med en nyligen startad bowlinggrupp med Karl-Ove Uddegård. En introduktionskurs i tennis med professionelle tennistränaren Claes Cordic som instruktör planeras också. Mötet avslutades med fika och ett snabbt utsålt lotteri där Anna Alexius som vanligt svarade för prisbordet med den eftertraktade hemvävda mattan som förstavinst.

Mer läsning

Annons