Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

SPF Odensala

Annons

SPF Odensala har hållit sitt årsmöte. Föreningen hade vid årsskiftet 200 medlemmar. Av verksamhetsberättelsen framgår att styrelsen under det gångna året haft nio protokollförda möten. Kassören Gösta Nilsson har gått en kurs om skatteregler för ideella föreningar. Vice ordföranden Marianne Hedman har representerat föreningen vid två ordförandekonferenser och har dessutom tillsammans med ordföranden Inga-Maj Granquist tjänstgjort i SPF-montern på Expo Norr.

Föreningen har inbjudit till nio månadsmöten med mycket varierat program och god uppslutning från medlemmarnas sida. Två studiebesök har genomförts, på Stadsmuseet och gamla F 4-området (nuvarande Frösö park). På sensommaren gjorde föreningen en tur med s/s Thomée till Verkön.

Några medlemmar spelar bowling varje vecka. Två grupper vattengymnaster har varit i gång under både våren och hösten och en grupp tränar ben och huvud i linedance en gång i veckan. Några medlemmar representerade föreningen vid en hälsodag anordnad av distriktet.

Föreningens representant i KPR har varit Inga-Maj Granquist med Gunnel Österberg som ersättare. Prenumeration på tidningen Veteranen har skänkts till Hälsocentralen i Odensala och Klöverkaféet i Odensalakyrkan, något som kommer att fortsätta också detta år. Årsmötet inleddes med att Gösta Nilsson och Anna-Lisa Fritzborn höll parentation över medlemmar, som avlidit under det gångna året. Per Söderberg valdes till ordförande för årsmötet och hans vana vid klubban och valberedningens gedigna arbete gjorde att man snabbt kunde genomföra årsmötesförhandlingarna. Per gick sedan över till att underhålla de närvarande med dikter av bland andra Nicke Sjödin och Birger Norman. Det är få förunnat att så på pricken och så ömsint och roligt skildra vardagshändelser. Vem annan skulle komma på idén att skriva en dikt om en spiskrok? Ångermanlänningen Per Söderbergs diktläsande blev mycket uppskattat.Med ett par undantag blev det omval på samtliga poster varför styrelsen har följande sammansättning: ordförande Inga-Maj Granquist, vice ordförande Marianne Hedman, sekreterare Barbro Håkansta, kassör Gösta Nilsson samt ledamot Rolf Savehed. Ersättare är Sven-Erik Jonsson, Hjördis Oskarsson och Thore Hjalmarsson.

Mer läsning

Annons