Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

SPF Odensala

Höstsäsongen har traditionsenligt inletts med surströmmingsfest i Torvalla bystuga.

Annons

För de praktiska arrangemangen svarade som vanligt den alerta och mycket arbetsvilliga styrelsen. Allsång och högst improviserad, helt oövad stämsång av tre damer från kören ”Hjärtans fröjd” bidrog till den goda stämningen.

Ordförande informerade om kommande aktiviteter. Vattengympan börjar den 29 september i bassängen på Solliden, en anläggning, som gång på gång är nedläggningshotad. Kommunen äger den, landstinget hyr den och i dessa allmänna besparingstider vet ingen hur det blir efter nyår. Det finns ett par lediga platser i de båda grupper, som föreningen haft i flera år.

Linedance kan man prova på den 23 september och fortsättningsgruppen börjar igen den 30:e. I oktober kommer en inbjudan till prova-på-dag i bowling. Samarbetet med SPF Frösön är mycket uppskattat och ska förhoppningsvis utökas.

Ordförande Inga-Maj Granquist är med i den planeringsgrupp inom Östersundsbostäder, som nu arbetar med att skapa seniorbostäder i kommunen. Bostadsfrågan har varit aktuell i flera år, men det är först nu det börjar hända något. Anbud har infordrats på ett nybygge i Fjällmon, Torvalla. Många av föreningens medlemmar deltog också i den boendekonferens som SPF-distriktet anordnade den 8 september. Där medverkade bland andra Barbro Westerholm , före detta förbundsordförande, numera riksdagsledamot. Hon presenterade äldreboendedelegationens nyligen framlagda betänkande ”Bo och leva”. Septembermötet avslutades med att en korg med allsköns läckerheter överlämnades till den förvånade ordföranden, som därmed gratulerades till att ha uppnått den aktningsvärda åldern 80 år.

Mer läsning

Annons