Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

SPF Odensala

Annons

SPF Odensala har hållit ett välbesökt årsmöte. Medlemsantalet var vid årets slut 194. Av verksamhetsberättelsen framgår att styrelsen hållit nio protokollförda sammanträden och inbjudit till lika många månadsmöten med varierad underhållning. Några lotterier har förstärkt den magra kassan och kassören har dessutom vid några tillfällen roat medlemmarna med lättare hjärngympa. Två grupper vattengympa har varit i gång under såväl vår- som hösttermin, en verksamhet som började på 90-talet men som nu upphör eftersom landstinget stängt bassängen på Solliden. En grupp har spelat bowling varje tisdag och man har också ordnat gratis ”prova-på-bowling” för att försöka locka med fler. Linedancegruppen har också varit i gång hela året. Studiebesök har gjorts på Havremagasinet och i Primus-Mortimer-Pettersson-rummet på landstinget. Föreningen har bjudit på underhållning och fikabröd på äldreboendet Brunkullan i Odensala och prenumererar på tidningen Veteranen till Odensala hälsocentral och Odensalakyrkans Klöverkafé. Gösta Nilsson, som gått kurs i konsten att göra hemsidor, har skapat en egen hemsida för föreningen.

Årsmötesförhandlingarna leddes med van hand av Per Söderberg och eftersom valberedningen gjort ett gott arbete avverkades den formella delen av mötet ganska raskt. Per avslutade med att läsa Birger Normans dikt ”Renhännren”, en helt underbar hyllning till alla dem som försöker göra någonting, dem som bryr sig.

Dagens gäst var landstingsrådet Marianne Larm-Svensson. Hon informerade om vad som är närmast aktuellt inom landstinget med särskild tonvikt på det fria vårdvalet och den brydsamma ekonomiska situationen. Man kan dock konstatera att vi i Jämtlands län är i betydligt bättre läge än grannlänet Västernorrland, där det varit stor turbulens det senaste året. En klen men dock tröst måhända.

En motion om höjning av medlemsavgiften behandlades och årsmötet beslutade att höja årsavgiften till 200 kronor från år 2011. Det är svårt att erbjuda medlemmarna subventionerade resor och trevlig underhållning om kassan är mager. Kommunens regler för bidrag till föreningarna är under översyn och det finns risk för att stödet från den sidan minskar.

Ordföranden Inga-Maj Granquist och styrelseledamoten Rolf Savehed hade båda frånsagt sig omval och blev vederbörligen avtackade. Den nya styrelsen fick följande sammansättning: Marianne Hedman, ordförande (nyval), Birgitta Hjalmarsson, vice ordförande, (nyval), Barbro Håkansta, sekreterare, Gösta Nilsson, kassör, samt Hjördis Oscarsson (nyval). Ersättare i styrelsen är Sven-Erik Jonsson och Thore Hjalmarsson (omvalda) samt Staffan Bergman (nyval).

En särskild poäng i det här sammanhanget är att den nyvalda ordföranden är dotter till Hjördis Backman som var med och grundade föreningen 1986 och som sedan var dess ordförande i tio år.

Mer läsning

Annons