Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

SPF Jämtland

Annons

SPF Jämtland har upprättat en verksamhetsplan, som presenteras vid det kommande årsmötet på Frösön. Arbetet med de pensionärspolitiska frågorna är en av de viktigaste uppgifterna och i höst planeras en temadag på Hörsalen om de äldres boende. Det sker i anslutning till en landsomfattande kampanj från SPF på temat Bo och leva. Olika former av både ordinära och särskilda boenden bör finnas. Det är viktigt att kommunerna uppmärksammar behovet av flexibla lösningar, då en äldre, som till en början klarar ordinärt boende och seniorboende, med tiden troligen får ett ökat behov av både vård och omsorg. Det bör finnas ökad valfrihet och många olika aktörer inom äldreomsorgen.

Verksamheten med att bevaka olika brister i äldrevården ska fortsätta. Grundläggande rättigheter som att bli bemött med respekt, få begriplig information och telefonkontakt med sin hälsocentral är viktiga frågor. Pensionerna är också en angelägen fråga. Det bör vara likvärdig skatt på pension och arbetet.

Distriktets medborgarförslag om gratis vaccination mot influensa har ännu inte behandlats klart i landstinget.

Friskvård är ett annat område, som prioriteras i verksamhetsplanen. En friskvårdskurs genomförs under våren för föreningarnas folkhälsoombud. En golfkurs planeras under maj/juni. Enligt en studie på Karolinska institutet lever golfare fem år längre än de som inte spelar. Distriktsmästerskap både i golf och boule kommer att anordnas även i år. Medlemsantalet i distriktet har ökat till 2797 personer. Den förening som haft den procentuellt bästa medlemsutvecklingen premieras varje år. Senast belönades SPF Stugun-Borgvattnet, som ökat 16 procent. Alla föreningar har regelbundna månadsmöten med information, föredrag, underhållning, kultur och trevlig samvaro med utflykter, studiebesök, resor och studiecirklar, allt för att skapa en social gemenskap, som förlänger både livet och hälsan.

Mer läsning

Annons