Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

SPF Gimådalen

Annons

SPF Gimådalen höll sitt novembermöte i Fjällsta församlingshem, som vanligt välbesökt. Ordförande Bertil Sunding hälsade nya och gamla medlemmar välkomna och ett särskilt varmt välkommen till dagens två informatörer. Som vanligt, Alltid på en måndag, Alltid kl 12.00, Alltid med gemensam måltid, denna dag tillredd av två kokkunniga medlemmar. Lax med supergod sås och matig sallad.

Christina Andersson från Osteoporosföreningen (benskörhet) i Östersund berättade om den tysta smygande sjukdomen som hon själv drabbats av. Hon talade om vad som var utmärkande för symptomen och hur man kunde gå in för att så långt möjligt förebygga sjukdomen. Många goda exempel gjorde att alla lyssnade aktivt.

När det gäller att förebygga och dämpa symptomen talade sedan sjukgymnasten Majlis Bärlund. Med hjälp av en vanlig stol och ett par gångstavar visade hon hur man kan hjälpa sig själv med lätt gymnastik och motion Båda hade förmågan att tala lättbegripligt och lagom länge, utmärkande för riktiga proffs. Alla hade tänkvärda kunskaper med sig hem.

Efter denna information blev det kaffedrickning och tillfälle till prat, en nog så viktig ingrediens på mötena. Bertil Sunding och Anna-Lisa Lindström hade varit på ordförandekonferens i Östersund och rapporterade om detta. Konferensen hade hörseln som tema. Stig Bylund är trafikansvarig och rapporterade om en studiecirkel i Bräcke under ledning av Kerstin Åhlander. Ämnet var Bilkörning för seniorer. Alla deltagare har förklarat sig mycket nöjda med utbytet och Stig ställde i utsikt att cirkeln kan upprepas om intresse finns. 

Styrelsen har funderat kring innehållet på månadsmötena. Tidningen Veteranen har ju flaggat för att tänka på att förväntningarna på SPF kan varit mycket olika. SPF Gimådalen har medlemmar från 65 till 95 och då kan önskemålen variera mycket. Ett önske- och förslagsblad delades ut med frågor kring just detta ämne.

Nästa möte är den 14 december i Revsunds sockenstuga, julinspirerat givetvis. Då ska de ifyllda önskelistorna samlas in och vara till hjälp för 2010 års programplanering. Ordförande tackade alla som medverkat till ett fint möte.

Mer läsning

Annons