Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

SPF Gimådalen

Till Zenith i Rissna kom den 21 september 67 medlemmar i SPF Gimådalen för att äta surströmming.

Annons

Vägledda av den lockande doften bänkade man sig snabbt och flinka medlemmar som åtagit sig servicen såg till att surströmmingen, tunnbröd, lök och tomater och förstås ”peran” skickades runt. Den tystnad som råder när alla börjar rensa sina strömmingar är av en särskild stämningsfull sort.

Både före, under och efter måltiden och till kaffet blev det livlig allsång. Duktiga och medryckande Birgitta Marklin och spelmännen Walter Norlén och Rolf Engberg fick alla med sig i sången. Birgitta varvade sånginslagen med att berätta trevliga historier. Mycket uppskattat. Varma applåder för alla tre blev belöningen.

Till kaffet serverades prinsesstårta. SPF Gimådalens äldste medlem, 95-årige Einar Härdfeldt, har uppvaktats av föreningen på högtidsdagen och bjöd nu alla på härlig tårta. Deltagarna hyllade honom med att som tack sjunga ”Ja, må han leva” och utbringa ett fyrfaldigt leve.

Ett alltid uppskattat programinslag är lotterier. Så även denna dag.

Ordförande Bertil Sunding tackade alla som medverkat till en fin månadsträff och erinrade om att nästa möte blir på Bräcke församlingshem den 19 oktober.

Mer läsning

Annons