Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

SPF Gimådalen

SPF Gimådalen hade mars månadsmöte på hembygdsgården i Torsäng.

Annons

Ordförande hälsade välkommen och fortsatte med lite information. Ruth-Marie Öhrn rapporterade från senaste KPR-mötet.

Därefter blev det lunch varpå Erik Arthur Egervärn pratade om forntiden. Tiden före 1178. Han pratade bland annat om att det är skillnad på fritid förr och nu. Tidigare hade vi sju timmars fritid och nu är det nere i tre timmar för storstadsbor. Första bosättningen var på Påskön och den första jämten kom från väster. Runt Ånnsjön finns den rikaste stenålderskulturen.

Innan man skildes åt var det dags för lottförsäljning med strykande åtgång.

April månadsmöte hölls på Jämtkrogen i Bräcke. Ordförande hälsade välkommen och informerade från distriktsstämman. Curt Karlsson informerade om den dagsresa som blir till Åre den 10 maj samt om resa till Tallinn som blir i augusti. Anna-Lisa Lindström påminde om vattengympa i Gällö som är på torsdagseftermiddagarna.

Saila Qvicklund var inbjuden att informera om kommunens vård och omsorg. Hon hade mycket intressant att komma med och det var också tillfälle att ställa frågor. Frågor som kom upp var blanmd annat om trygghetslarm.

Ordförande tackade Saila och överlämnade en vacker blomuppsättning.

Den 20 april var det dags för SPF att ordna med fika och underhållning för Träffpunkten. En månadsträff för pensionärer som hålls på Gellinergården i Gällö.

Mer läsning

Annons