Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

SPF Frösön

Annons
SPF Frösön satsar på friskvård. Vid friskvårdsdagen den 27 oktober fick man prova på boule, med entusiasten Gunnar Sedvallsson som handledare. Ordförande Birgit Lindström och sekreteraren Kristina Andersson hade kämparglöd och en tät kamp. Segern gick till slut till ordförande. Friskvårdsansvariga Britt Zakrisson hade lagt ut en promenadslinga med kluriga frågor från den byråkratiska världen.
Inne i värmen pratade Kristina Andersson om den "Tysta sjukdomen" osteoporos/benskörhet, som drabbar varannan kvinna över 50 år och var fjärde man över 70 år. Hon påtalade betydelsen att vara fysiskt aktiv, ha broddar på sig vintertid och träna balansen, för att inte ramla och ådra sig en fraktur. Hon gav också kostråd, som stärker skelettet. Det var ett frågvist och vetgirigt auditorium. Dagen avslutades med trivsam samvaro kring en kopp kaffe och smörgås, som Britt, Ulla-Britt och Ingalill ordnat.
Tyvärr var det alltför få som hörsammat inbjudan.
Den 6 november fylldes Sundets matsal av 80 förväntansfulla SPF:are, för att lyssna till Lars-Einar Abrahamssons berättelse om Lina Sandells, psalm- och lyrikförfattare, liv. Åhörarna fick även sjunga hennes mest kända psalmer, till ackompanjemang av föreläsaren. Det var psalmer alla mindes från söndagsskolan och skolans kristendomsundervisning. Förväntan infriades mer än väl, när man fick höra om Lina Sandells både rörande och dramatiska liv. Stämningen var mycket trivsam och pratglad, när deltagarna därefter serverades kaffe och god smörgås.

Mer läsning

Annons