Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

SPF Frösön

En vacker oktoberdag med sol och sprakande höstfärger ute, samlades drygt 40 glada Frösö SPF:are till månadsmötet på Restaurang Sundet.

Annons

 Tjänstgörande ordförande Ola Ångman hälsade alla välkomna och informerade kort om höstens aktiviteter och slog ett slag för resan Möt våren i Prag. Han informerade även om att nya regler för kommunens föreningsbidrag, kan komma att införas. Styrelsen ska ha ett extra styrelsemöte, för att arbeta fram en verksamhetsplan för 2010, som ska ligga som underlag till ansökan till kommunen. Därefter kom lotteriförsäljningen i gång med full fart. Det var många härliga skänkta vinster som lockade.

Jan Oledal berättade om sin odling av vitlök på Frösön och gav en kort historik om vitlökens ursprung. Vitlök innehåller stora mängder antioxidanter och måste anses, som mycket nyttig. Den har sitt ursprung ifrån ett hörn av Kina, Kazakstan och Kirgizistan. Vitlöken kom till Sverige under Vikingatiden och odlingar har funnits på många ställen i Sverige. I dag finns några få kvar. Det går alldeles utmärkt att odla vitlök i Sverige och i Jämtland. Vitlök ska inte förvaras i kylskåp. Lägg den ovanpå kylskåpet i värmen som alstras där.

Jan hade också med sig plantor av Dr. Westerlunds hälsoblomma, som är en pelargonart, till lotteriet och försäljning. Den rekommenderas att ha i sovrummet, för att sprida en uppfräschande och hälsobringande doft. Kring kaffeborden hördes stigande sorl och glada skratt. Det kan sammanfattas som ett månadsmöte i hälsans tecken.

Mer läsning

Annons